Mobilități Internaționale

Athens Program

Creată în 1996, Rețeaua ATHENS este compusă din 15 universități sau instituții tehnologice europene din următoarele țări: Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Turcia. .

Universitățile partenere ATTHENS sunt: BME Budapesta, KU Leuven, IST Lisabona, UPM Madrid, PM Millano, TUM Munchen, CTU Praga, AUT Salonic, NTNU Trondheim, TU Viena, WUT Varșovia, ITU Istanbul, UPB București, ParisTech.

Acest program se numește programul ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network, Socrates) și este organizat în două perioade definite („Sesiuni”) ale anului universitar (noiembrie și martie).

Scopul principal al Rețelei Athens este de a facilita schimbul de studenți între marile universități tehnologice europene.

Programul cursurilor

Cursurile sunt susținute în engleză și/sau franceză. Fiecare sesiune include aproximativ 30 de ore de curs științific. Alte 10-15 ore sunt orientate către activitățile „Dimensiunea Europeană”.

Nu numai că vei descoperi universitatea și orașul, te vei întâlni și cu alți studenți internaționali și te vei distra de minune.

La terminarea unei Sesiuni ATHENS, instituția de origine recunoaște oficial mobilitatea, în funcție de rezultatele obținute la examenul organizat de instituția gazdă și evaluate conform propriului sistem de notare. În general, fiecare sesiune completă conduce la obținerea a 2 până la 3 credite ECTS. Numărul de credite acordate depinde de universitatea gazdă.

Cine poate participa?

Cursurile sunt deschise studenților de licență care au absolvit toate cursurile din primul an și au obținut minimum 120 ECTS și studenților de master.

Selecția

Organizația ATHENS face selecția studenților solicitanți. Plasarea nu este garantată, deoarece numărul de cereri pentru cursurile populare depășește în mod regulat numărul de locuri disponibile. Vă puteți crește șansele de a fi selectat prin aplicarea la mai multe cursuri în diferite țări.

Nu aplicați pentru cursurile pe care nu doriți să le urmați - odată ce sunteți plasat, trebuie să participați.

Cum să aplicați?

  • Accesați site-ul web ATHENS: http://athensnetwork.eu
  • Completați formularul de înregistrare și trimiteți-l online;
  • Imprimați o copie a formularului de înregistrare
  • Semnați-l pe ambele pagini
  • Scanați documentul semnat și trimiteți-l (înainte de termen) la: international@upb.ro ;

Rezultatele oficiale vor fi anunțate pe platforma ATHENS.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați:

https://international.upb.ro/mobilities/student-mobility/athens-program

Responsabil
Lucian TOMA

Prodecan

Conf.dr.ing. Lucian TOMA

Responsabil cu admiterea, managementul cercetării și internaționalizarea

Organizarea și desfășurarea admiterii, cercetare științifică, cercuri științifice studențești, raportare finanțare suplimentară, relații internaționale

Biografie ›