Campus și servicii

Transport public

Sistemul de transport public al Bucureștiului este alcătuit din Metroul București (evidențiat cu „M” mare) și un sistem de transport de suprafață administrat de RATB, care constă în autobuze, tramvaie, troleibuze și metrou ușor.

Drumurile orașului sunt de obicei foarte aglomerate în orele de vârf. În fiecare zi, peste un milion de vehicule circulă în oraș.


Metroul

Metroul este de departe cea mai rapidă modalitate de a călători în oraș, operată de Metrorex. Singurul dezavantaj este că nu acoperă toate zonele Bucureștiului.

Programul trenurilor de metrou funcționează între orele 5:00-23:00.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați http://www.metrorex.ro/prima_pagina_p1352-1

Transport de suprafață

Bucureștiul are sute de rute de autobuz și troleibuz și zeci de tramvaie, care deservesc fiecare parte a orașului, precum și o serie de sate suburbane și avanposturi.

Autobuzele și tramvaiele circulă la intervale frecvente de dimineață foarte devreme (în jurul orei 04:30) până în jurul orei 22:50 (mai devreme în weekend), după care autobuzele de noapte preiau controlul. Acestea deservesc toate zonele capitalei pe tot parcursul nopții, toate rutele cu plecare din Piața Unirii. Majoritatea serviciilor de autobuz de noapte rulează la intervale de oră.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați https://www.ratb.ro/


Pentru a ajunge la UPB, puteți folosi următorul transport public:

  • Metrou (stațiile de metrou Politehnica și Grozăvești);
  • Tramvai (liniile de tramvai 1, 10, 34, 11);
  • Autobuz (liniile de autobuz 336, 136);
  • Troleibuz (liniile de troleibuz 61, 62, 69, 90).

Taxi, ridesharing, car sharing

Călătoriile cu taxi sunt destul de bune și sigure dacă urmezi doar câțiva pași simpli.

În primul rând sunt ieftine: doar 1,39 ron (0,3 euro) pe km, ceea ce le face una dintre cele mai ieftine din Europa și chiar din România. În al doilea rând, este un transport rapid, șoferii fiind foarte experimentați în traffic.

Un taxi oficial trebuie să fie galben, să aibă prețul înscris pe ușă (standard și cel mai mic este 1,39, dar puteți găsi și mai scump) și să aibă sigla companiei vizibilă.

Vă puteți deplasa liber prin oraș cu opțiuni atât de taxi, cât și de ridesharing (de exemplu Uber, Yango, Bolt, Free-now etc.) sau car sharing (Spark, Pony etc.).