Campus și servicii

Biblioteca Centrală a UPB oferă acces la informații științifice utilizatorilor săi în toate ciclurile de studiu, punând la dispoziție peste un milion de publicații care acoperă toate domeniile de studiu din universitate. Organizată pe modelul unui centru multifuncțional, prin cei 11.000 de metri pătrați utili, biblioteca oferă spații generoase de lectură și studiu (aproximativ 400 de locuri) existente în 8 săli de lectură cu acces gratuit la materiale documentare și conexiune la internet.

Biblioteca oferă utilizatorilor săi cărți de specialitate, reviste, standarde, brevete, materiale pe diverse medii de informare. În literatura științifică se pune tot mai mult accent pe utilizarea resurselor electronice. Accesându-le de pe calculatoarele existente în cadrul universității sau la distanță în afara campusului, studenții au la dispoziție 9 baze de date care acoperă toate domeniile de studiu.

Utilizatorii au posibilitatea de a participa la cursuri online gratuite pentru aceste resurse.

Clădirea bibliotecii oferă spații pentru conferințe, seminarii și alte evenimente științifice, inclusiv un spațiu expozițional în spațiu deschis, unde participanții își pot prezenta rezultatele cercetării sub formă de modele, prototipuri sau pot organiza demonstrații practice. Aceste activitati sunt asigurate de functionarea a 3 sali de conferinta a cate 120 de locuri fiecare, dotate cu sistem de sonorizare, monitoare video, videoproiector si ecran de proiectie. Atelierele sau evenimentele mai mici se pot desfășura în alte 5 săli cu câte 60 de locuri fiecare dotate cu videoproiector și ecran de proiecție. Pe langa aceste sali de conferinta, la cerere, se pot amenaja spatii personalizate prin repozitionarea peretilor flexibili disponibili in biblioteca.

biblioteca 1 biblioteca 1

Mai multe informații:

https://www.library.pub.ro/