Managementul Energiei - ME
[Licență ]

Ce înseamnă ?

Programul de studii de licență Managementul energiei (ME) asigură formarea de specialiști capabili să efectueze activități specifice de gestiune a energiei atât în structuri industriale cât şi în structuri aparţinând sistemelor rezidenţiale şi terţiare. De asemenea, programul oferă pregătirea necesară pentru exploatare și proiectare în domeniul energetic, precum și dobândirea cunoștințelor de specialitate pentru continuarea studiilor prin programe de masterat.


Ce vei învăța?

Fiabilitate;

Surse Regenerabile de energie;

Electrosecuritate şi izolaţia reţelelor;

Gestiunea energiei termice;

Gestiunea energiei electrice;

Echipamente şi inatalaţii termice;

Audit termoenergetic;

Audit electroenergetic;

Transportul agenţilor energetici;

Echipamente de distribuţie a energiei electrice;

Management în energetică;

Automatizări industriale;

Piaţa de energie;

Acţionări hidropneumatice.


Ce vei deveni?

Inginer energetică industrială;

Inginer sisteme energetice;

Inginer proiectare tehnologii energetice;

Inginer conducere și control sisteme de utilități energetice

...și lista se extinde dacă îți continui studiile cu un program de masterat.


Cine te angajează?

Companii industriale,

Companii energetice,

Companii de servicii energetice (ESCO),

Institute de cercetare și proiectare în domeniul energetic.

Exemple: ENEL; ENGIE; E.ON, CEZ, Asociaţia Companiilor de Utilităţi Energetice (ACUE), VEOLIA; VINCI Energies, HONEYWELL, RENAULT Technologie, ELSACO, ICPE CA, ICEMENERG

.... și lista este departe de a fi completă

contact
Responsabil
Habil Prof. Horia NECULA , PhD
horia.necula@upb.ro

Terminarea liceului m-a pus față în față cu o alegere destul de dificilă. Am oscilat între diferite domenii, numeroase opțiuni și facultăți, iar în final am ales să parcurg acest drum în cadrul Universității Politehnica din București.

Facultatea de Energetică a reprezentat o etapă semnificativă pentru dezvoltarea mea, atât pe plan profesional, cât și personal. A oferit diferite proiecte și oportunități menite să ne ajute pe viitor, a oferit profesori dedicați ce și-au dorit mereu să ne învețe cât mai multe lucruri, am legat prietenii și am creat amintiri alături de colegi pe care, cu siguranță, nu le voi uita. Au fost, desigur, și momente mai dificile, însă cu răbdare, muncă și sârguință au fost depășite.

Domeniul energetic este unul extrem de complex, iar facultatea mi-a arătat cât de importante sunt micile detalii în acest sector, aspect care m-a determinat să fiu mai atentă și mai organizată. M-am regăsit în proiectele ce au presupus analiza și proiectarea diverselor instalații și sper ca în cadrul masterului să reușesc să aprofundez mai mult această ramură și, de ce nu, să lucrez în domeniu.

Acești patru ani au trecut cu rapiditate, iar la final pot spune că am rămas cu numeroasele informații acumulate și amintiri de neuitat.

testimonial
Ologu PETRUTA
Promoția 2021