Energetică şi Tehnologii Nucleare - ETN
[Licență ]

Ce înseamnă ?

Programul de studii de licență Energetică și Tehnologii Nucleare (ETN) asigură formarea de specialiști capabili să efectueze activități specifice de exploatare și proiectare în domeniul energetic și energetic nuclear, precum și dobândirea cunoștințelor de specialitate pentru continuarea studiilor prin programe de masterat.

Programul de studii este certificat EUR-ACE® începând din anul universitar 2021- 2022.


Ce vei învăța?

Ceea ce diferențiază programul de studii ETN de celelalte programe de studiu din cadrul domeniului Inginerie Energetică sunt rezultatele învățării specifice pe care absolventul programul de studii ETN le dobândește pentru a putea lucra în domeniul nuclear: procese specifice din energetica nucleară;

instalaţiile şi sistemele din centrale nuclearoelectrice;

securitate nucleară;

fiabilitatea instalaţiilor nucleare;

reglementări şi legislaţie nucleară.


Ce vei deveni?

Inginer exploatare instalatii nucleare;

Inginer centrale nuclearoelectrice;

Inginer sisteme de securitate;

Proiectant inginer energetician

și lista se extinde dacă îți continui studiile cu un program de masterat.


Cine te angajează?

SN Nuclearelectrica; CNE Prod Cernavoda; ENERGONUCLEAR S.A.; SCN Pitesti; CITON; CNCAN; Agentia Nucleara; Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive; Societăţi comerciale din asociaţia ROMATOM a utilizatorilor şi industriei nucleare din România (ROMIB, GENERAL CONCRETE, ONETECH ROMANIA, TRAPEC, ELCOMEX SA) .... și lista este departe de a fi completă.

contact
Responsabil
Habil. Prof. Daniel DUPLEAC, PhD
daniel.dupleac@upb.ro

Nu știam la ce să mă aștept când am început facultatea. Urma sa fie o experiență cu totul nouă și care știam că mă va marca și își va lasă amprenta asupra mea.

Alegerea nu a fost una grea de făcut, întrucât gândirea logică, cunoștințele de matematică și fizică, eficacitatea și calmul m-au împins către Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica din București.

Un lucru pe care mi-aș fi dorit să îl știu atunci când am început cursurile acestei facultăți este acela că indiferent de situație, nu trebuie să renunți, căci doar prin perseverență vei putea trece peste orice obstacol. Acesta este și sfatul meu pentru viitorii studenți: să nu se dea bătuți niciodată pentru ca doar așa visurile lor vor deveni realitate.

Pentru mine facultatea a însemnat mai mult decât un mediu de învățare. A însemnat cunoaștere, descoperire și, mai presus de toate, prietenii. În facultate am legat foarte multe prietenii atât cu colegii de facultate cât si cu multe alte persoane care m-au motivat și ajutat în decursul celor patru ani.

Mulțumesc atât colegilor cât și profesorilor pentru toate amintirile frumoase și pentru faptul că m-au ajutat să mă dezvolt și să ajung ceea ce sunt astăzi.

testimonial
Dima COSTIN
Promoția 2021