Laborator „Dumitru DUMITRESCU” - Mecanica fluidelor

Laboratorul „Dumitru DUMITRESCU” - Mecanica fluidelor este destinat în principal activității didactice, în scopul introducerii studenților din anii II și III de studii de licență în domeniul mecanicii fluidelor. Sunt studiate echilibrul (statica) și mișcarea (dinamica) fluidelor, precum și interacțiunile dintre acestea și suprafețele solide cu care intră în contact. În acest laborator, învață timp de unul sau două semestre studenți ai facultăților de Energetică; Inginerie Mecanică și Mecatronică; Transporturi; Ingineria Sistemelor Biotehnice; Inginerie Medicală; Inginerie în Limbi Străine; Inginerie Industrială și Robotică. Disciplinele la care se desfășoară activități în laborator sunt: „Mecanica fluidelor”, „Mașini hidraulice” și “Strat limită, turbulență și transfer de căldură”. De asemenea, în acest laborator este derulată și activitate de cercetare științifică, cu participarea studenților masteranzi și doctoranzi.

Laboratorul „Dumitru DUMITRESCU” - Mecanica fluidelor este dotat cu standuri experimentale specifice: standuri pentru măsurarea densității și vâscozității fluidelor; standuri pentru măsurarea presiunii și diferenței de presiune; stand pentru vizualizarea curgerii lichidelor și măsurarea debitului; stand pentru studiul loviturii de berbec și al oscilațiilor maselor de apă în mișcare; instalație în circuit închis pentru vizualizarea curgerii lichidelor în jurul corpurilor hidrodinamice; două ventilatoare centrifugale (dintre care unul cu turație variabilă), cu aparatură de măsură specifică.

Lucrările didactice din acest laborator se desfășoară în tandem cu cele din Laboratorul „Dionisie GHERMANI” - Mecanica fluidelor aplicată, situat în sala alăturată, ELa 115b.

poza
lab

ELa 115a

vr

Tur virtual

Responsabil

lab

Conf.dr.ing. Daniela-Elena GOGOAȘE