Prodecan

Conf.dr.ing. Lucian TOMA

Responsabil cu admiterea, managementul cercetării și internaționalizarea

Organizarea și desfășurarea admiterii, cercetare științifică, cercuri științifice studențești, raportare finanțare suplimentară, relații internaționale

lucian.toma@upb.ro
Lucian TOMA

Scurtă biografie

Lucian Toma a primit diploma de inginer în electroenergetică în anul 2002, respectiv titlul de doctor în inginerie energetică în anul 2010, ambele de la Universitatea “Politehnica” din București. În prezent este conferențiar la aceeași universitate, Departamentul Sisteme Electroenergetice.

Începând cu anul 2021 domnul Toma este prodecan al Facultății de Energetică. Subiectele tehnice de interes sunt dinamica sistemelor electroenergetice, aplicații ale electronicii de putere în sistemele electroenergetice, aplicații ale tehnicilor de inteligență artificială în sistemele electroenergetice, rețele electrice inteligente și piața de energie electrică.

Dr. Toma este coautor la 5 cărți, dintre care două publicate de IEEE Press & Wiley și una de Springer, precum și la peste 100 articole publicate în reviste și conferințe.

A participat la 10 proiecte internaționale (ex.: H2020-RESERVE, H2020-Storage4Grid, H2020-NobelGrid), precum și la 20 de granturi și proiecte naționale de cercetare.

Din anul 2020 este Președintele IEEE Romania Section, respectiv președintele IEEE PES Romania Chapter. Dr. Toma a primit (în colectiv) premiul aniversar al anului 2017 „Remus Răduleț” acordat de Academia de Științe Tehnice din România, premiul AGIR (Asociația Generală a Inginerilor din România) pe anul 2013 (în colectiv), precum și IEEE Outstanding Engineer Awards acordat IEEE PES Romania Chapter în 2016.

În perioada 2014-2021 a fost reprezentantul României în comitetul de studii CIGRE B4 “Sisteme DC și electronică de putere”, iar în anul 2009 a co-organizat conferința IEEE Bucharest PowerTech conference.